Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 16. april 2018

Iz samostanske kronike


V teh mesecih je za vikende veliko število mladih, ki so pred sv. birmo na duhovnih vajah. Vodi jih stiški župnik in samostanski prior p. Maksimilijan File ob pomoči mlajših sobratov. V nedeljo se jim pridružijo starši ob skupnem darovanju svete maše.
Duhovne vaje za samostansko družino je letos od 18. do 23. februarja na splošno zadovoljstvo vodil jezuitski provincial p. Ivan Bresciani. Za duhovno obnovo in spoved samostanske družine, v upanju, da se bomo kaj poboljšali, prihaja z Brezij znani jasličar in spovednik frančiškan p. dr. Leopold Grčar.
V mali kapeli v domu duhovnih vaj so se začela dela za popolno prenovo prostora in opreme. P. Marko Rupnik pride s svojo ekipo za postavitev mozaika in slikarske opreme sten na leseno podlago predvidoma v aprilu. Tako bo kapela postala privlačno zbirališče manjših skupin, ki pridejo na duhovne vaje in zlasti prijazen prostor za češčenje Najsvetejšega in mašno daritev. Nekateri so za kapelo prispevali svoj dar, za kar se jim samostanska skupnost prav lepo zahvaljuje.
V letu 2017 je bilo v našem domu duhovnih vaj – ki ga za naprej imenujemo dom duhovnosti, in zanj skrbi p. dr. Nikolaj Aracki – skupaj 4.783 udeležencev; od teh po en dan 3.075, po dva dni 1.195, tri dni pa 517. Tu nista všteti Stična mladih na tretjo soboto v septembru in slovensko-hrvaško fatimsko srečanje za stoletnico fatimskih dogodkov 14. oktobra. Na obeh je bila zelo velika udeležba.
Samostanska skupnost vošči vsem bralcem blagoslovljen postni čas in poglobljeno praznovanje velikonočnih praznikov.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar