Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 9. februar 2018

Cvetovi za Marijo Papežev poziv k molitvi rožnega venca



Papeževo sporočilo je bilo projicirano na velikih ekranih po vsej molitveni ploščadi v Fatimi, posneto pa je bilo 30. septembra med zasebnim obiskom škofa iz Leirie-Fatime in predstavnikov fatimskega svetišča.
Papež se je pridružil sklepu stoletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi s posebnim sporočilom, ki so ga predvajali romarjem, zbranim v Irijski globeli, ob sklepu mednarodne svete maše 13. oktobra 2017.
»Priporočam vam, da nikoli ne opustite molitve rožnega venca, vztrajajte v tej molitvi, kot je Ona sama naročila,« je dejal papež, pokazal rožni venec, ki ga je imel v žepu, in podelil blagoslov.
Papeževo sporočilo je bilo predvajano udeležencem slovesnosti mednarodnega romanja 13. oktobra na velike ekrane nameščene po vsej molitveni ploščadi.
»Ne oddaljujte se od Matere: tako kot se otrok v bližini svoje matere počuti varnega, tako se tudi mi v bližini Device počutimo na varnem, ona je naša varnost,« je rekel papež.
Frančišek je tudi v španskem jeziku pozdravil vse udeležence »sklepne slovesnosti stoletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi« in obudil spomin na svoje romanje v Fatimo maja letos [2017].
»Globoko v srcu nosim spomin na to potovanje in na blagoslove, ki jih je Devica Marija podarila meni in Cerkvi tisti dan,« je dejal.
»Dragi bratje, na dan, ko obhajate sklep stoletnice prikazovanj Device Marije v Fatimi, vam pošiljam svoje pozdrave in svoj blagoslov. Globoko v srcu nosim spomin na to potovanje in na blagoslove, ki jih je Devica Marija podarila meni in Cerkvi tisti dan. Ne bojte se. Božja dobrota prekaša vse naše slabosti, On nas zelo ljubi. Pojdite naprej in se nikoli ne oddaljujte od Matere. Tako kot se otrok v bližini svoje matere čuti na varnem, se tudi mi v bližini Device Marije počutimo varne. Ona je naša varnost.
In na koncu vam še enkrat priporočam: nikoli ne opustite molitve rožnega venca. Nikoli ne zapustite rožnega venca, molite rožni venec, kot je Ona sama naročila. V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.
In molite tudi zame.
Hvala!«

Ni komentarjev:

Objavite komentar