Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 3. avgust 2017

FATIMA – STOLETNICI NAPROTI Nebeška odposlanka v gosteh


12. maja, na predvečer 100-letnice Marijinih prikazovanj v Fatimi, smo se zbrali pod Materinim plaščem na Ptujski Gori. Pred izpostavljenim Najsvetejšim in milostnim kipom Fatimske Gospe je potekala molitvena ura. Molitev veselega dela rožnega venca so poglobila doživeta razmišljanja med desetkami rožnega venca ter prepevanje Marijinih pesmi domačega otroškega zborčka. Ptujskogorski fatimski pastirčki pa so Materi Mariji zapeli tako pristno in iz srca, da smo se v duhu preselili v Fatimo.
Po maši, posvetitvi škofije in procesiji, kateri so prisostvovali škofje in številni duhovniki iz cele metropolije, smo se zelo razveselili Marijinih podob v kapelicah, katere so prevzeli naši dekani.
Marija je takoj 13. maja krenila na pot po naših družinah. Kot vsaka dobra mati tudi Mati Marija rada preseneča svoje otroke. Tako je že takoj v ponedeljek sodelovala pri molitvi na Selih, kjer vsak ponedeljek pri Sveti Družini in Kraljici miru molimo po Marijinih namenih. V sredo pa smo jo povabili na redno mesečno srečanje člani Frančiškove družine Sveti Vid iz Vidma pri Ptuju. Prisrčno in ganljivo dobrodošlico je izrekel p. Tarzicij Kolenko. Ob njegovem nagovoru in ob pesmi Trinajstega maja ter ob navzočnosti kapelice z milostno podobo so se nam od ganjenosti orosile oči. Vsak si je želel Mamo povabiti tudi v svoj dom. Naslednji večer je Marija želela presenetiti tudi člane molitvene skupine Prenova v Duhu v cerkvi Svetega Petra in Pavla na Ptuju. Zelo lepo je bilo tudi pri družinah, kjer se zbere skupinica domačih, sosedov ter prijateljev, ki ob molitvi, litanijah, pesmih in premišljevanju fatimskih sporočil častijo Marijo. V »spominski dnevnik«, ki roma z Marijo, pa vpisujemo naše vtise, ko nas obišče tako milostljiva in častitljiva gostja.
Veselimo se že trenutka, ko bo Fatimska kapelica z nami na Vidmu pri slavljenju, ki ga imamo vsak prvi petek. Ostala bo čez celo noč do prve sobote pri češčenju njenega Sina. Tudi pevskega zbora na Selih ter biblične skupine na Vidmu skrbna Mati ni pozabila počastiti s svojim obiskom.
Hvaležni smo odboru JMS, da imamo prav v času stoletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi milost gostiti našo nebeško Mater.
Teja Praprotnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar