Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 5. julij 2017

Iz samostanske kronike


Za samostansko skupnost so bile v tem mesecu najvažnejši dogodek slovesne zaobljube. Izpovedal jih je Bogu na binkoštno nedeljo, 4. junija 2017, med mašno daritvijo ob 10.00 v baziliki v Stični pred opatom Janezom Novakom, samostansko skupnostjo, sorodniki in gosti ter pred drugimi navzočimi verniki br. Jona Vene, študent 5. letnika Teološke fakultete v Ljubljani. V jeseni bo prejel diakonat in nato na koncu 6. letnika mašniško posvečenje.
Dne 12. maja je bila v Muzeju krščanstva na Slovenskem odprta filatelistična razstava o lanskoletnem romanju fatimske Marije po slovenskih župnijah. V sodelovanju s Slovensko filatelistično akademijo jo je pripravil Tadej Weilguny, odprl pa zaslužni stiški opat p. dr. Anton Nadrah. Razstava bo na ogled do 13. oktobra 2017. O tej in prejšnji razstavi, ki jo tudi lahko obiščete, piše direktorica mag. Nataša Polajnar Frelih.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar