Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 17. junij 2017

Zakaj je Jezus želel posvetitev Rusije Marijinemu brezmadežnemu Srcu?



Jezus sam je sestri Luciji razodel, zakaj hoče, naj papež z vsemi škofi sveta posveti Rusijo Marijinemu brezmadežnemu Srcu:
»Ker hočem, da vsa moja Cerkev prizna to posvetitev kot zmagoslavje Marijinega brezmadežnega Srca, da bi potem razširila njeno češčenje in postavila poleg pobožnosti do mojega Božjega Srca tudi pobožnost do tega brezmadežnega Srca.«
Med Marijinim in Jezusovim Srcem gre za nekakšno sorodnost, čeprav je Marija le človek, Jezus pa je tudi pravi Bog. Po sv. Marjeti Alacoque [alakók] Jezus tistim, ki bodo častili njegovo Srce, obljublja mir njihovim družinam. Podobno velja za češčenje Marijinega brezmadežnega Srca, pa naj gre za posvetitev ali za obhajanje petih prvih sobot. Če bodo družine častile podobo Jezusovega Srca in jo imele na častnem mestu, jih bo ponovno zedinil, če bodo sprte.
Življenje v miru, v medsebojnem razumevanju in prijateljstvu pa prinaša mnoge druge časne dobrine, tudi človeka vredno blagostanje in srečo že tu na zemlji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar