Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 8. junij 2017

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Iz samostanske kronike


Prejšnji stiški opat p. Anton Nadrah je 10. aprila 2017 dopolnil osemdeset let. To okroglo obletnico je hotel obhajati v najožjem družinskem krogu, a so ga presenetili z mašno slovesnostjo, na katero so povabili nekatere samostanske prijatelje iz Nemčije in iz domovine, pri sv. maši pa je govoril ljubljanski pomožni škof in generalni vikar gospod Franc Šuštar (njegov nagovor je objavljen v tej številki), stiška župnija pa se ga je skupaj s pevskim zborom spomnila na velikonočni ponedeljek med mašno daritvijo. Posebno presenečenje za jubilanta je bil spominski zbornik. Še večje presenečenje pa je bila podelitev odličja svetega Cirila in Metoda s strani Slovenske škofovske konference v Marijinem domu sester Marije pomočnice na Bleduv ponedeljek, 8. maja po mašni daritvi, za njegovo življenjsko delo. Jubilant se vsem za vse prisrčno zahvaljuje, tudi za voščila ali kakšno drugačno pozornost. Želi, da je vse Bogu v čast, ljudem pa v spodbudo.
Za priprave na obhajanje fatimske stoletnice se je moral odbor Združenja posvečenih, tudi v manjši obliki, večkrat sestati kot običajno. Nekatere župnije obhajajo kot pripravo na obletnico pet prvih sobot, posamezne družine po župnijah pa bo od 13. maja do 13. oktobra 2017 obiskovala fatimska Marija v kapelici, ki je podobna originalni kapeli v Fatimi. Ti kipci fatimske Marije so bili pripeljani prav iz Fatime, kapelice pa so bile narejene po načrtu g. Lojzeta Čemažarja v Sloveniji. Za štiri škofije jih je blagoslovil 1. maja na Rakovniku gospod nadškof Stanislav Zore, za mariborsko in murskosoboško škofijo pa 12. maja gospod nadškof Alojzij Cvikl. Cilj teh Marijinih obiskov je, da bi se poživila družinska molitev, tudi molitev rožnega venca, ki je marsikje popolnoma izginila.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar