Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 3. maj 2017

ZA ZIDOVI SAMOSTANA



Beseda urednika

Na začetku te številke smo v počastitev 90. obletnice rojstva zaslužnega papeža Benedikta XVI. objavili njegov nagovor, ki ga je imel pred desetimi leti v cistercijanskem samostanu Heiligenkreuz pri Dunaju. Letos njegov rojstni dan pade ravno na veliko noč. Njemu je posvečena nova knjiga: Anton Nadrah, Sveta Evharistija, naše upanje, ki jo lahko dobite na Rakovniku in v Stični.
Za vsako samostansko skupnost je veliko veselje, če se vanjo vključi nov član. Tako je na praznik Gospodovega oznanjenja, 25. marca 2017, izpovedal redovne zaobljube za tri leta cistercijanski novinec br. Elred Jeneš iz župnije Beltinci v škofiji Murska Sobota. Ker želi postati duhovnik, bo v jeseni začel s teološkim študijem v Ljubljani.
V sredo, 29. marca, je bila seja upravnega odbora Sitika, na kateri smo pregledali njegovo delovanje v letu 2016 in delali načrte za naprej.
Prenehali smo s peko hostij. Nekdanji ljubljanski nadškof Alojzij Šuštar nas je pred več desetletji prosil, da bi prevzeli peko, da bodo župnije preskrbljene z Božjim kruhom. Zdaj imajo duhovniki več drugih možnosti, da dobijo hostije, predvsem iz uvoza, zato se je povpraševanje po naših hostijah zmanjšalo.
Bog povrni vsem, ki ste kaj prispevali za vzdrževanje našega glasila.

p. Anton Nadrah

Ni komentarjev:

Objavite komentar