Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 10. januar 2017

Poljska razglasila Jezusa Kristusa za svojega kralja


Poljski škofje in predsednik države so v svetišču Božjega usmiljenja v Krakovu v soboto, 19. novembra 2016, slovesno razglasili Jezusa Kristusa za kralja Poljske. Prosili so Jezusa Kristusa, naj vlada poljskemu narodu, vsem državljanom in političnim voditeljem. V večini poljskih stolnic in župnijskih cerkva pa so slovesnost ponovili v nedeljo, 20. novembra, na nedeljo Kristusa Kralja, ko se je uradno končalo leto usmiljenja. Številni verniki so prepričani, da je to pogumno dejanje začetek velikih sprememb v državi. Seveda je ta razglasitev šele začetek prizadevanja za poglobitev krščanskega življenja in za vpliv Kristusovega evangelija v vsem javnem življenju. Kralj Kazimir je že pred 350 leti kronal Marijo za kraljico Poljske.
Kako daleč smo Slovenci od podobnega dejanja? Kdaj bomo imeli takšnega predsednika, ki bi si iz notranjega prepričanja upal narediti takšno dejanje, in takšne poslance in novinarje, ki ga ne bi pri priči »raztrgali«? Seveda, Kristus je kralj vesoljstva in naš kralj, pa naj to priznamo ali ne, vendar se nam ne vsiljuje. Spoštuje našo svobodo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar