Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 31. januar 2017

ODMEVI 2.


Dne 17. maja zjutraj smo v naši župniji Domžale pripravili slovesen sprejem fatimske Marije, ki se je pri nas zadržala ves dan in vso noč – do konca jutranje svete maše 18. maja 2016. Župljani smo se zbirali v molitvi ob njeni podobi, ji izročali prošnje, se ji zahvaljevali in ji peli. Priprave na ta dan so se začele že ob koncu prejšnjega leta. Obhajali smo prve sobote v mesecu na fatimski način, ki jih je še posebej priporočila Marija v Fatimi, ko se je pred 99 leti prikazala trem pastirčkom.
Pred Marijinim prihodom smo molili tudi tridnevnico in v pričakovanju zmolili še več rožnih vencev kot običajno. Med njenim obiskom je bila cerkev obiskana dan in noč. Celo ponoči smo se počutili kot ob toplem domačem ognjišču in se ob milostnem kipu še močneje zavedali Mamine navzočnosti. Njena materinska nežnost nas je objemala in njeno rahločutno materinsko srce spodbujalo za poti, ki so nam zaupane.
Župnik je pri vsaki sveti maši posvetil župnijo Marijinemu Srcu in vsi zbrani smo se mu pridružili v molitvi. Tudi vsak, ki je opravil pobožnost petih prvih sobot, se je lahko posvetil Jezusovemu presvetemu Srcu in izročil Marijinemu brezmadežnemu Srcu ter ob tem prejel plaketo, posvetilno molitev in svetinjico.
Pri maši ob 10.00 so sodelovali otroci iz vrtca Dominik Savio, mladina in skavti. Potrebno je poudariti, da so se prav v vrtcu od začetka šolskega leta pripravljali na prihod kipa iz Fatime.
Ob 13.00 je Marija obiskala Dom upokojencev Domžale in ob 15.00 Medgeneracijski center Domžale, kjer so obhajali tudi sveto mašo. Neizmerna sreča je prekipevala z obrazov starejših, ko so hodili k Mariji s prošnjami in zahvalami.
Ob 18.00 smo obhajali sveto mašo v nabito polni župnijski cerkvi Marije Vnebovzete. Sveto mašo je daroval dekan Marko Poznič – župnik v Ihanu, ob somaševanju domžalskega župnika Klemna Svetelja, profesorja Antona Štruklja in duhovnih pomočnikov Andreja Sveteta in Avguština Klobučarja. V homiliji je na zelo tenkočuten in pronicljiv način orisal pomembno vlogo, ki jo ima Fatima za vse človeštvo.
Po večerni sveti maši smo v procesiji skozi špalir prižganih svečk in bakel ponesli kip Fatimske Marije v spremstvu župnijskega pevskega zbora ter množice vernikov.
Marija je, tudi prek tega obiska pomnožila novo upanje nam kristjanom.
Majda Dolenc

Ni komentarjev:

Objavite komentar