Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 1. december 2016

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Iz samostanske kronike


V tem času sta bili dve seji. Na prvi se je 28. septembra zbral odbor Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu ter dorekel zadnje naloge, ki jih je bilo treba izpolniti v pripravi na slovo fatimskega milostnega Marijinega kipa 13. oktobra 2016 na Ptujski Gori. Slovo je bilo ob veliki udeležbi vernikov veličastno in daje upanje, da bo vseslovenski Marijin misijon obrodil trajne sadove poglobljenega krščanskega življenja.
V času polletnega Marijinega romanja po slovenski državi, ki letos obhaja 25-letnico samostojnosti, je izšla knjižica Antona Nadraha Pet prvih sobot v italijanskem in angleškem prevodu, en teden po Marijinem odhodu pa v slovenskem jeziku knjižica Živeti resnico in klic Fatime. Mati Marija v našem življenju. To je 7. knjižica v zbirki STO LET FATIME. Njen namen je, da nas spodbudi, da bi fatimska sporočila uresničevali v vsakdanjem življenju.
Na drugi seji, 15. oktobra 2016, je upravni odbor Sitika ugotavljal uspešnost poslovanja Sitika v letu 2015 in v prvem polletju 2016. Izrečene so bile tudi nekatere misli in spodbude, ki zadevajo prihodnje delovanje Sitika.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar