Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 6. november 2016

Spoštovani opat Mauro Giuseppe Lepori! (Pozdrav stiške faranke ob obisku generalnega opata)


Dobrodošli v Stični, dobrodošli v našem kraju, dobrodošli na tem svetem mestu. 880 let je minilo od uradno zapisanega besedila, da se je tudi tu začela oznanjati Božja beseda, beseda odpuščanja, beseda usmiljenja, beseda ljubezni. Menda cistercijani izberete svoja zemeljska bivališča tam, kjer šumi tišina, kjer poje narava, kjer življenje zeleni in brsti. Tako ste pred mnogo, mnogo leti našli čudovit kraj med grički, obdan s travniki in gozdovi. Prišli ste in ostali v Stični.
Vse na zemlji ima svoj namen, vsaka bolezen zelišče, ki jo pozdravi, in vsaka oseba svoje poslanstvo. Mnogo življenj je živelo na tem kraju. Mnogo življenj je molilo, bralo in delalo. Mnogo življenj je verovalo, upalo in ljubilo. Danes lahko občutimo in občudujemo sadove njihovega truda in veselja, strahu in poguma, dajanja in prejemanja, odpuščanja in umiranja v večno življenje.
Gospod nam pravi: »Vsi moji studenci so v tebi.« Zavedajmo se, da je Gospod posadil v vsakega izmed nas vir Življenja, tudi vate in tudi vame. Zavedajmo se dolžnosti in odgovornosti prejetih talentov, da z njimi tudi mi danes ustvarjamo bogato zgodovino.
Spoštovani opat Mauro Giuseppe Lepori, sreča je v srečanju, zato vam prisrčna hvala, da smo se lahko skupaj z vami srečali pri sveti maši v naši baziliki. Gospod nam po vas prinaša svoj mir in blagoslov. Naj Gospod vsem nam na tem svetem kraju obuja vero, krepi upanje in vnema ljubezen, da bomo znali živeti to življenje z vsem, kar smo, z vsemi svojimi mislimi, besedami in dejanji, da bomo znali v celoti sprejemati in živeti Božjo besedo.
Želimo vam zdravja in veselja. Naj vas Bog vsak dan obilo blagoslavlja!
Metka Valič

Ni komentarjev:

Objavite komentar