Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 20. november 2015

Fatimska Marija romarica obiskuje portugalske škofije


Od maja 2015 do maja 2016 kip Marije romarice obiskuje portugalske škofije. Namen romanja: priprava na stoletnico prikazovanj.
Zavedamo se, da je obhajanje tega jubileja čas milosti, ki nam ga Gospod naklanja za poživitev naše vere. Ne gre le za obhajanje stoletnice, ampak je to priložnost za novo evangelizacijo in pot k spreobrnjenju in srečanju s Kristusom po Mariji. Škofje so pobudo z navdušenjem sprejeli. S to pobudo nameravamo vključiti vse portugalske škofije v obhajanje stoletnice prikazovanj in pomagati cerkvenim občestvom, da zaživijo fatimsko sporočilo in fatimsko duhovnost. Zavedamo se velikega pozitivnega učinka, ki se lahko rodi iz te pobude, bodisi zato, ker bo zbrala in med seboj povezala veliko število vernikov, bodisi zato, ker bo nudila priložnost za oznanjevanje Kristusa, h kateremu nas Devica Marija vedno pripelje. Želimo si, da bi bilo to romanje Marijinega kipa močna izkušnja vere, s pomočjo poglobljene osebne molitve, bogoslužnih slovesnosti in ljudskih pobožnosti; želimo doseči vse stanove in dati vsem možnost, da globlje spoznajo fatimsko sporočilo in ga zaživijo.
p. Carlos Cabecinhas

Ni komentarjev:

Objavite komentar