Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 6. avgust 2015

Po tem dogodku je škof začel verjeti – obvestil je Janeza Pavla II.



Škof, ki prej ni verjel v resničnost dogajanja, je sedaj postal glavni pobudnik in organizator marjanske procesije. Sodne oblasti so na to škofovo stališče odreagirale z odločbo o odvzemu kipa. Ko so nas obvestili o tem, smo odšli skupaj s policijo na škofijo. Msgr. Grillo se je ukazu o odvzemu kipa uprl. Nato je policija zapečatila omaro, v kateri se je nahajala Marija. Škof je o dogodku obvestil papeža Janeza Pavla II. ter organiziral skupaj s papeško Akademijo Brezmadežne in z škofijskimi duhovniki molitveno bdenje v zadoščevanje. Papež je na to molitveno bdenje poslal svojega prijatelja kardinala Deskura, ki nam je prinesel v dar kipec, ki je bil povsem enak tistemu, ki je točil krvave solze.
Ko je bil 17. junija preklican odvzem kipa, smo že imeli pozitivno mnenje teološke komisije, ki jo je ustanovil škof in ji je predsedoval p. Flavio Uboldi. Kardinal Ratzinger, takratni prefekt Kongregacije za nauk vere, je poslal pismo msgr. Grillu, s katerim ga je povabil, naj romarje, ki prihajajo v Civitavecchio, sprejema in jih usmerja v zdravo Marijino češčenje v skladu s cerkvenim naukom. Marijo so nato namestili v župnijsko cerkev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar