Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 10. junij 2015

Pogovori z Jezusom (16) Bodi z vsemi eno telo in en duh



Predragi kristjan, pri sveti maši nisi sam. V ljubezni si povezan z menoj in vsemi, ki so se zbrali okrog oltarja, da bi skupaj obhajali sveto daritev. Tudi jaz nisem sam. V Svetem Duhu sem združen z Očetom, z vso nebeško Cerkvijo, z angeli in svetniki in z vsemi zbranimi. Sveta Trojica prebiva v tebi in v vseh navzočih, ki so v stanju Božje milosti. Vsi ste med seboj povezani v skrivnostnem telesu, katerega glava sem jaz.
Vsi ste pri svetem obhajilu deležni enega kruha. Sv. Pavel je namreč zapisal: Ker je en kruh, smo mi, ki nas je veliko, eno telo, ker smo vsi deležni enega kruha.
Ta Kruh sem jaz, ki sem v Evharistiji navzoč v vrhuncu svoje ljubezni do Očeta in vseh ljudi. Do tega hočem privesti tudi vse prisotne. Po Evharistiji Cerkev na najgloblji način vstopa v občestvo s Sveto Trojico.
Pri sveti daritvi se skupnost duhovno oblikuje, raste in poglablja ter se najtesneje povezuje z menoj in med seboj. Pri evharistični skrivnosti delujem po Svetem Duhu in skupnost vedno bolj upodabljam po občestvu Svete Trojice. Vsi postajate eno telo in en duh.
Ko pri Evharistiji darujete in uživate moje evharistično telo, vedno bolj postajate moje skrivnostno telo. Sveta Evharistija je zakrament edinosti, zakrament za edinost sveta. Hkrati je šola ljubezni do Boga in bližnjega.
Ko sem postavil zakrament Evharistije, sem v svoji velikoduhovniški molitvi prosil za edinost, da bi bili vsi eno. Po prejemu svetega obhajila sem isti Jezus v vsakem članu skupnosti. Vse povezujem v edinost, da ste vsi kakor eden. Edinost je zadnji in najvišji sad deležnosti pri mojem telesu in krvi.

Gospod Jezus, ti imaš rad skupnost, ker sam stalno živiš v občestvu z Očetom in Svetim Duhom. Želiš, da bi bilo življenje krščanskih občestev vsaj nekoliko podobno življenju Svete Trojice. S tvojo pomočjo naj bi živeli v medsebojni ljubezni in edinosti, kar naj bi prišlo do izraza tudi in predvsem pri mašni daritvi. Pri njej se ti v neizmerni ljubezni do Očeta in nas ljudi v moči Svetega Duha daruješ svojemu Očetu, Oče pa to daritev z njemu lastno ljubeznijo sprejme. Pomagaj mi, da bom pri sveti maši s svojim sodelovanjem prispeval k medsebojni edinosti.
An

Ni komentarjev:

Objavite komentar