Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 22. maj 2015

Steber dima, podoben oblaku


Na kraju in ob času prikazovanj se je nad ljudmi dvigal »oblak« ali »steber dima, podoben oblaku«. Priče trdijo, da je bil bolj gost na dan, ko so bili otroci zaprti. Bolj oddaljeni od črnike so mislili, da se dim dviga iz kadilnice za kadilo. Tisti, ki so bili bolj blizu, so ugotovili, da ni bilo nobenega ognja ne kadila. Steber dima, ki je bil podoben oblaku, se je dvigal dva do tri metre nad glavami in izginil v tej višini. Priče poročajo, da se je 13. oktobra trikrat ponovil.

Dr. Gonsalo de Almeida Garrett, slavni zvezdoslovec, je zapisal:
»Ta pojav, ki se je ob določenih urah šestkrat ponovil, je zame eden najpomembnejših, ker je zanj toliko prič. Čudim se, da temu delu prikazanj posvečajo tako malo pozornosti, saj ni znano, da bi se bilo v Lurdu kaj podobnega dogajalo. Ta ponavljajoči se pojav se lahko razloži samo kot nekaj nadnaravnega. Potrebno je za vseh šest pojavov oblaka dima dobiti priče.[1] Jaz imam ta pojav za čudežen« (CP 187–189).
Dr. Gonsalo Garrett je o stebru dima ponovno pisal dr. Formigonu 24. avgusta 1918:
»V fatimskih prikazovanjih je nadvse bistvena točka. Če se ugotovi in potrdi, je jasno dokazana resničnost prikazovanj Device rožnega venca.
Čudno je, da ta nadvse bistvena točka ni bila preiskana in potrjena. Mislim na pojav stebra dima, podobnega kadilu na kraju prikazanj v Fatimi nekaj trenutkov pred prikazanji Device otrokom v vseh šestih prikazanjih na dneve in ure, ki so bile poprej napovedane.
V oktobrskem prikazanju je veliko prič videlo pojav dima. V moji družini štiri ali še več prič.
Pravijo, da je tudi za prikazanje v avgustu precej prič in ta mesec otroci niso šli v Fatimo, kakor je znano« (CP 201).


[1] Njegov sin dr. José Maria de Proensa de Almeida Garrett je pojav raziskal in zapisal: »Pozneje so mi verodostojne osebe zatrjevale, da se je isto dogajalo na 13. dan prejšnjih petih mesecev in da se na te dni, kakor tudi na ta dan, tamkaj nikoli ni nič žgalo in tudi ognja ni bilo« (CP 191).

Ni komentarjev:

Objavite komentar