Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 16. maj 2015

Šopek Materi Mariji Poškodovan kip Device zaradi žarčenja v Nagasakiju na Japonskem



Ko je ameriška atomska bomba »Fat Boy« pred 70 leti porušila Nagasaki, je bila med podrtimi zgradbami tudi stolnica iz Urakamija, ki je bila med največjimi v Aziji.
Eksplozija, ki je 9. avgusta 1945 opustošila mesto in povzročila smrt 70.000 ljudi, je razbila okna in porušila stene zgradbe, zažgala oltar, zvon pa se je pričel taliti. To, kar so japonski katoličani imenovali čudež, se je tikalo glave lesenega kipa Device Marije, ki je preživela pekel!
Podoba je ohranila brazgotine vojne: ožgane oči s črnima očnicama, desno lice je počrnelo in po dolžini obraza se kot solza vije razpoka. »Ko sem jo prvič videl, sem mislil, da Devica joka,« je rekel Šigemi Fukahori, 79 letni župljan, ki je kip poznal pred eksplozijo. »Bilo je, kot da bi se postavila v bran proti grozotam vojne in pri tem žrtvovala samo sebe,« je dodal.
Poškodovani kip je danes na ogled v novi cerkvi, ki je bila ponovno zgrajena v istem položaju 500 metrov od središča eksplozije atomske bombe.
La Dépêche du Midi, 9. avgust 2010

Ni komentarjev:

Objavite komentar