Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 18. maj 2015

Marija vedne pomoči


Druga polovica leta 1881 je bilo zaznamovana z grozljivo epidemijo črnih koz na Haitiju. Žarišče epidemije so opazili v Cap-Haitienu, nato pa je dosegla prestolnico Port-au-Prince. V tem času je neka pobožna žena prinesla iz Pariza podobo Device, ki so jo klicali Marija vedne pomoči. Ta pobožnost je bila popolnoma neznana v Port-au-Princeu in opat Kersuzan, kurat katedrale, je prišel na idejo, da bi podobo v slovesni prošnji procesiji nesli na grič Bel-Air s prošnjo za prenehanje zla.
Ta prošnja procesija je bila 5. februarja 1882. Na kuratovo prošnjo je krajevni škof msgr. Guillot šel s sveto podobo z vrha hriba do cerkvenih vrat in z njo nad prestolnico naredil znamenje križa. Navzoči so imeli vtis, da so bile njihove molitve za rešitev mesta uslišane. V naslednjem mesecu je epidemija popolnoma izginila. Oče Kersuzan je postal goreč častilec Marije vedne pomoči. Njegov zgled je deloval na župnijo in v kratkem času se je vse mesto vsako leto odpravilo na procesijo z Marijino podobo.
P. A. Cabon, Maria V, 1958

Ni komentarjev:

Objavite komentar