Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 25. maj 2015

In v Sloveniji?



In kako se bomo mi pripravljali na milostni obisk Marije Romarice, ki bo romala po slovenskih župnijah, romarskih središčih in samostanih od 13. maja do 13. oktobra 2016? Upoštevali bomo Božje naročilo, ki nam ga je v Fatimi posredovala Devica Marija, in naše prednike iz leta 1943 ter današnje zglede v drugih deželah. Skupno bomo po naših župnijah obhajali pobožnost petih prvih sobot na fatimski način, in sicer od januarja do maja 2016.
Odbor Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu, ki so mu naši škofje poverili pripravo na prihod fatimske Marije Romarice in izvedbo pobožnosti njej v čast, predlaga: Po sklepu pobožnosti petih prvih sobot naj bi se izvršila posvetitev posameznikov Marijinemu brezmadežnemu Srcu in po njem presvetemu Jezusovemu Srcu; na kongresu družin, 21. maja 2016, naj bi se posvetile družine; ob obisku milostnega kipa v župniji pa naj bi bila posvetitev župnije. Morda se bo kateri od škofov odločil, da bo ob obisku milostnega kipa v stolnici posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu svojo škofijo.
Pri vsakem obisku je Marija naročala fatimskim pastirčkom: »Vsak dan molite rožni venec.« Kdor more, se bo žrtvoval, da bo z vsakdanjim rožnim vencem pričakal njo, ki je v Lurdu in Fatimi tako zelo naglašala pomen molitve rožnega venca.
»Na koncu bo zmagalo moje brezmadežno Srce,« je povedala Marija v Fatimi. Če so v to zmago zaupali fatimski pastirčki, sv. Janez Pavel II., naš blaženi Alojzij Grozde in drugi slovenski mučenci, zaupajmo tudi mi, da bo Slovenija postala vredna in deležna čudovitih sadov njihove žrtve in njihove priprošnje pri Bogu po Mariji!
Dragica Čepar

Ni komentarjev:

Objavite komentar