Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 5. april 2015

Iz samostanske kronike


Na duhovnem področju se v samostanu vedno nekaj dogaja, na materialnem pa se v zimskem času odvijajo le nujna opravila in popravila, da lahko življenje normalno teče naprej. Že ogrevanje tako velikih površin, kot jih ima samostan, ni mala zadeva. Tudi skrb za več kot dva hektarja streh zahteva veliko. Pa zdaj tu, zdaj tam voda teče, žlebovi so zamašeni itd.
V Domu duhovnih vaj se programi redno odvijajo. Včasih je po več skupin hkrati, tudi velikih, drugič pa bi bilo še kaj prostora. Lansko leto je bilo v Domu duhovnih vaj dobrih 4.900 udeležencev, od teh po en dan 3.416, dva dni 987, tri dni pa 518.
Samostansko molitveno življenje teče redno naprej. Vsak dan začnemo slaviti Boga in prositi za različne zadeve Cerkve v Sloveniji in vesoljne Cerkve ob 5.00 zjutraj in se večkrat na dan zopet zberemo v baziliki Žalostne Matere Božje. Molimo tudi za vas, ki berete te vrstice.
Od 8. do 13. februarja je redne samostanske duhovne vaje na veliko zadovoljstvo cistercijanov vodil frančiškan p. dr. Miran Špelič in nam nudil modrost puščavskih očetov.
V torek, 24. februarja, je bila seja Sveta Muzeja krščanstva na Slovenskem, na kateri so člani pregledali preteklo zelo uspešno delovanje Muzeja, kljub vedno manjšemu prilivu sredstev iz državne blagajne. Izkušena direktorica mag. Nataša Polajnar Frelih uspešno krmari med Scilo in Karibdo.
V sredo, 25. februarja, je bila seja Odbora Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu, kjer smo člani načrtovali prihodnje delovanje. Veliko smo se poleg rednih nalog pogovarjali o pripravi na obisk fatimske Marije Romarice v Sloveniji od 13. maja do 13. oktobra 2016 in o obhajanju fatimske stoletnice. Pogovor je tekel tudi o letnem srečanju posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu, ki bo letos v murskosoboški škofiji v Turnišču pod vodstvom murskosoboškega škofa msgr. Petra Štumpfa v soboto, 13. junija. Romanje z duhovnimi vajami za duhovnike, člane Odbora in župnijske animatorje, ki jih bo vodil upokojeni škof dr. Marjan Turnšek, bo v Fatimi od 17. do 21. avgusta 2015.

Ni komentarjev:

Objavite komentar