Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 24. marec 2015

Znamenja v Medžugorju 1.



Objavljamo nekoliko skrajšan spis Jožeta Dragarja o znamenjih v Medžugorju, da jih lahko primerjamo s sončnim čudežem v Fatimi leta 1917. S tem nočemo prehitevati sodbe Cerkve glede pristnosti medžugorskih dogodkov.
»Sončni čudeži« so v Medžugorju stalni pojav in jih more tam ob lepem vremenu vsakdo opazovati in občudovati. Vse premalo pa se o njih govori, a je vredno o njih premišljevati in pričevati. Prav je, da si jih ogledamo vsaj na internetu. Prepričljivi so in spodbujajo k obisku kraja milosti. Očitno je, da so, podobno kakor fatimski sončni čudež, znanstveno nerazložljivi in kažejo, da gre za Božji poseg. Ob njih zastanemo in premišljujemo o njihovem duhovnem pomenu.
Nekatere so posneli in desetine si je možno ogledati na internetu (www.youtube.com miracle of sun at medjugorje) kot sončni ples, sončna igra, utripanje sonca, vrtenje sonca na eno, nato na drugo stran in nihanje sonca. Ob ogledovanju teh posnetkov moremo tudi poslušati začudene in prepričljivo verodostojne vzklike opazovalcev tega nenavadnega dogajanja, kratke komentarje, klice in podobno. Včasih lahko ugotovimo tudi kraj oziroma mesto, kjer so bili posneti, a tudi prepoznamo glasove medžugorskih duhovnikov, ki so prav takrat, na prostem darovali sveto mašo.
Toda v Medžugorju do zdaj še ni bilo tako množičnega opazovanja sončnega dogajanja, kot je bilo v Fatimi 13. oktobra leta 1917, ki ga je napovedala Marija in ga je gledalo okrog sedemdeset tisoč ljudi – vernih in nevernih.
Pri utripanju sonce potemni, se zmrači, a se vidi bleščeč sij, kot obroč okrog njega. Naslednji hip zasveti znova z vso močjo, nato se zopet zmrači vsa sončeva površina in vse to se enakomerno v enakih presledkih dolgo časa ponavlja. Včasih je videti, kakor da se sonce vrti, potemni, in znova zasveti. Pojavljajo se tudi raznobarvne, mavrične iskre, ki z veliko hitrostjo krožijo okrog pomračenega sonca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar