Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 1. marec 2015

Najsvetejša knjiga


Sveto pismo je najsvetejša in najvažnejša knjiga na svetu. Ni le proizvod človeškega duha in srca, temveč je še bolj Božje delo, saj so to knjigo, bolje skupino knjig, različni svetopisemski pisatelji pisali po navdihu Svetega Duha, ki je glavni avtor Svetega pisma.
            Celotno Sveto pismo, Stara in Nova zaveza, je prevedeno že v okrog 1700 jezikov in narečij. Na svetu je okrog 2000 jezikov in narečij, v katerih obstaja zapisana beseda. Torej v okrog 300 jezikih in narečjih še nimajo Svetega pisma.
            Sveto pismo, ki je Božja govorica prav za nas, bomo najprej vzljubili, ga brali, poslušali in premišljevali. Ta od Svetega Duha navdihnjena Božja knjiga ima prednost pred katero koli drugo knjigo.
            Sveto pismo ima mnogo zgledov mož in žena, ki so bili veliki v molitvi. Njihova molitev je bila najprej v poslušanju in spolnjevanju Božje besede in Božje volje. Prav po tem so mnogi ljudje pred Bogom in človeško zgodovino postali znameniti. Pomislimo na Abrahama, ki je zapustil svojo deželo in šel za Božjim klicem, ki ga je zaslišal v molitvi. Mojzes je v poslušnosti Bogu spolnil težko nalogo in izpeljal izvoljeno ljudstvo iz egiptovske sužnosti. Tudi preroki so v poslušnosti Bogu izvršili velika dela. Tako bi lahko naštevali vse do Marije, Kristusa in Cerkve.
            Spomnimo se le na Marijine besede: "Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi!" Jezus je trideset let poslušal in živel, šele nato je ljudem z besedo oznanjal evangelij. Pa še takrat je šlo pri njem predvsem za poslušanje. Ravnal se je po starozaveznih napovedih o prihodnjem Odrešeniku in jih uresničeval. Tudi svoj nauk je črpal iz tesne povezanosti z Očetom.
            Slavni švedski pripovednik in dramatik Strindberg (u. 1912) je poklical k smrtni postelji hčerko. Vzel je Sveto pismo, ki ga je imel vedno pri sebi, si ga prižel na prsi in rekel: "Življenje sem končal. Črta pod račun je potegnjena." Pokazal je na Sveto pismo in rekel: "To je edino pravo in resnično." To so bile njegove zadnje besede.

Ni komentarjev:

Objavite komentar