Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 13. april 2014

Iz samostanske kronike



Dne 6. februarja je bila seja Sveta Muzeja krščanstva na Slovenskem, pri kateri je šlo za pregled dogajanja za nazaj in načrtovanje za naprej.
Samostanske duhovne vaje smo imeli od 9. do 14. februarja; ob nagovorih voditelja smo se zamislili v svoje življenje ter delali načrte za naprej, ki jih je zmeraj lažje snovati kot izpolnjevati.
V sredo, 26. Februarja, je pri založbi Salve na Rakovniku izšlo 1.500 knjižic novega križevega pota: Anton Nadrah, Z Marijinim Srcem na križevem potu.
Tega dne je bila tudi seja odbora Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Pogled nazaj in naprej zaznamujeta vedno takšna srečanja. Nove vrtnice za letošnje junijsko branje piše p. Branko Petauer. Posvečene bodo svetnikom, ki so se odlikovali v češčenju presvetega Srca Jezusovega.
Zelo odmeven je bil sprejem kipca Marije Aparecide v nedeljo, 2. marca, ob 16h v stiški baziliki ob številni udeležbi vernikov.
Začele so se priprave za prenos kisarne, v kateri se proizvaja znani Ašičev jabolčni kis, v bolj primerne prostore.

kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar