Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 14. december 2013

Molite z menoj!



V fatimskih sporočilih je takoj od začetka močno navzoča molitev. To dokazujeta obe molitvi, ki ju je angel pri prvem in tretjem prikazanju naučil pastirčke in je z njimi tudi sam molil. Hkrati jih je k molitvi na začetku prvega prikazanja povabil: »Molite z menoj!« Ob slovesu jim je naročil: »Tako molite!« Molili niso le z ustnicami in s srcem, ampak s celotno držo telesa; niso le klečali, ampak so bili s celotnim telesom sklonjeni do tal, da so se s čelom dotikali zemlje. To je drža spoštovanja in češčenja pred neskončno svetim in vzvišenim Bogom. Od tedaj naprej so bili otroci več ur sklonjeni do tal in so ponavljali molitev, ki jo je naučil angel.

Značilne so angelove zadnje besede: »Srci Jezusa in Marije sta pozorni na vaše goreče prošnje.« Pozorna so vsa nebesa, vsi angeli in svetniki, vsa Presveta Trojica! Posebej sta pozorna Jezus in Marija. Omenjeni sta njuni Srci, ki sta kakor eno Srce, in simbolizirata njuno ljubezen do nas ljudi. S tem je nakazana njuna posredniška vloga pri Bogu. Mati Marija je v povezanosti s svojim Sinom, ki je v polnem pomenu edini srednik, srednica vseh milosti; tudi tiskih, za katere pastirčki in z njimi mi prosimo odpuščanja za tiste, ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in Boga ne ljubijo.
Po prikazanju in razodetju angela je Bog pastirčkom začel odpirati okno upanja. Bog se približuje postopoma in se prilagaja sprejemljivosti človeka.

p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar